DELTA - We specialise in microelectronics, light, optics, EMC, acoustics, vibration, sensors and wireless technology
senselab_01_144x960px

Produktopfattelse

Sound quality as a key component
Produktopfattelse kan måles.

Produktopfattelse

Hos DELTA SenseLab tilbyder vi at tænke den menneskelige opfattelsesevne ind i processen ved fremstilling af højteknologiske produkter. Med sensorisk evaluering er det muligt at tilegne sig viden om dit produkts sensoriske kernekarakteristika, såvel som viden om hvordan disse bliver opfattet af slutbrugeren. Det er værdifuld og pålidelig viden, som kan give dit produkt konkurrencemæssige fordele.

Konkurrence baseret på menneskelig perception

Konstant teknologisk udvikling og tiltagende konkurrence gør, at kampen for at udvikle de bedste produkter i fremtiden kæmpes inden for menneskelig opfattelse. Det er ikke længere et spørgsmål om hvor mange bits, bytes og features, der er plads til, men om hvordan produktet opfattes og fungerer som en helhed.

Forståelse for slutbrugerens ønsker

Slutbrugeren rører ved, ser og lytter til produktet i deres daglige brug og vurdering. Sensorisk evaluering er netop at tilegne sig den viden - hvordan produktet opfattes af slutbrugeren.

Case: Måling og bedømmelse af lyd på Roskilde Festival 2011

At sammenligne fysiske målinger af lyd og publikums reelle oplevelser, var et af formålene bag DELTA’s tilstedeværelse på dette års Roskilde Festival, hvor målinger og bedømmelser af lydkvalitet skete i et samarbejde mellem DELTA, Oticon og DTU sponsoreret af Netværk for dansk lydteknologi.

De fysiske målinger blev foretaget inden koncerterne, og under koncerterne bedømte ti af DELTA SenseLabs’s ekspertlyttere sammen med lyttere fra Oticon den reelle subjektive lydoplevelse.

Formålene var yderligere:

- At sammenholde beregninger med de fysiske målinger, som giver mulighed for at afdække, om der er overensstemmelse mellem de teoretiske beregninger og det opnåede virkelige resultat.

- Målingerne giver basis for at beskrive pladsen lydmæssigt, tegne en matrix af lydzoner med bestemte lydmæssige karakteristika indenfor nogle givne marginer.

- Kortlægning af den oplevede lydkvalitet under hensyntagen til både variationer i observationssteder og individuelle variationer i præferencer

- Sammenhæng mellem fysiske målinger og den oplevede kvalitet. Det er målet at opstille kriterier for forskellige de kvalitetszoner.

Case: Lyd til elbiler

Ved lave hastigheder udgør elbiler en særlig risiko for fodgængere og cyklister. Risikoen kan minimeres ved at forsyne elbilerne med lyd. Det er et paradoks at tilføje lyd, da en af de attraktive egenskaber ved elektriske biler er lav støjforurening. DELTA har lavet en hvidbog der beskriver hvordan man kan minimere både risiko og støjforurening.

Læs mere om emnet og download hvidbogen her

Lær mere om sensorisk evaluering og vores nye onlineværktøj SenseLabOnline

Kontakt

Torben Holm Pedersen

Senior Teknologi Specialist

+45 72 19 46 17

 

white
Copyright ©2010 - DELTA - Venlighedsvej 4 - 2970 Hørsholm - Denmark - Tel. +45 72 19 40 00